O meni

omenipng

O meni

Sandra, umetnica ličenja

Že od malih nog so me privlačila ličila, njihov vonj, barva in tekstura, še posebej čarobnost barvnih pigmentov. Moja mami, ki je vsestranska umetnica, je imela za svoje slikarske inspiracije vedno doma kup tujih umetniških revij, ki sem jih z veseljem prebirala, še raje pa sem na obrazih žensk iz revije ustvarjala svoj make up. In tako se je začelo ...

Pri svojem delu me navdihuje želja po poudarjanju vsega lepega, kar nosi obraz in pogosto tudi skriva. V vsako ličenje vnesem delček sebe, vedno pa ga uskladim s strankinimi željami. Vsak obraz je zame novo platno, rada ustvarjam mehkobo, eleganco, prefinjenost, ženstvenost. Najbolj uživam, ko imam proste roke in možnost za kreativno izražanje, ko lahko navdušujem z videzi, ki jih ustvarim.

Znanje iz kozmetike in kozmetične nege sem pridobivala že v zgodnji mladosti, ko sem se spopadala s problematično kožo. Prebrala sem ogromno strokovne literature, preizkušala različne negovalne izdelke in tehnike, nato pa znanje in razumevanje delovanja kože nadgradila še v kozmetični šoli. Ob koncu šolanja sem dodatno pridobila še mednarodno diplomo CIDESCO, ki je prepoznaven standard kakovosti in znanja v kozmetični stroki.

Strast do estetike in ustvarjanja z barvami me je pripeljala do tega, da sem se odločila strokovno izpopolniti v priznani ameriški šoli Makeup Designory, kjer sem pridobila mednarodni certifikat umetnika ličenja.

Ustvarjam predvsem na terenu. Naličila sem že veliko zadovoljnih nevest, ki so mi zaupale na tako poseben dan v svojem življenju. K meni velikokrat pridejo tudi maturantke in ženske, ki si želijo spremembe za posebne priložnosti ali pa kar tako, ker želijo biti še posebno lepe in se razvajati. Pogosto organiziram svetovalne urice o ličenju ali vodim večje tovrstne seminarje po naročilu in svetujem pri nakupu kozmetike.

Eden od večjih projektov so bile delavnice ličenja v verigi hotelov, kjer so svoje zaposlene, ki so v dnevnem stiku z ljudmi, želeli z mojo pomočjo podučiti o veščinah ličenja in jim pomagati, da so pri svojem delu kar najbolje urejene. Vodenje takšnih delavnic in seminarjev me zelo navdušuje, saj lahko svoje znanje in pridobljene izkušnje prenesem na druge in tako pomagam, da ženska, ki si to želi, postane spretna uporabnica ličil in se počuti še lepša. Osnova pa je vedno negovana koža, ki je najboljša podlaga za ustvarjanje različnih videzov z ličili.

Zadnja leta aktivno sodelujem z velikimi in malimi produkcijskimi hišami, moje delo je tako mogoče opaziti v reklamah, glasbenih spotih, kratkih filmih in promocijskih dogodkih. Naročniki, s katerimi redno sodelujem, me potrebujejo tudi na nastopih, igranih predstavah, fotografiranjih, frizerskih sejmih in modnih revijah. V posebno veselje mi je kreativna poslikava otrok in pustnih mask za različne tematske zabave in prireditve ter ustvarjanje celostnih preobrazb za različne priložnosti. Udeležujem se tečajev za specialne efekte, saj pri svojem delu vsak dan doživljam nove izzive.

Urejam tudi lepotni kotiček v rubriki revije Bodi zdrava, kar je krasna priložnost, da podam koristne informacije vsem, ki si želijo negovati svojo kožo, in tako približam marsikateri trik ličenja še širšemu krogu ljubiteljicam ličil.

Skrbno načrtujem in pripravljam tudi svoj lepotilni umetniški studio, ki bo kmalu ugledal luč sveta.
Ličenje je moja strast. Zato mi je v čast, ko mi naročnik po opravljenem delu zaupa, da sem jih s svojo energijo, zanosom ter pozitivnim in profesionalnim pristopom navdušila.

Moje umetniško ime Maskarizma izraža karizmo, ki je močna lastnost posameznika, da očara druge. Z masko je ne moremo zasenčiti, lahko pa jo samo še bolj izrazimo.

Spletno mesto Maskarizma.si za nemoteno delovanje uporablja zgolj obvezne piškotke, ter piškotke za analitiko obiska spletne strani. V kolikor nadaljujete z obiskom spletne strani, se strinjate z uporabo le teh. View more
Sprejmi